Die belang van outeursreg in die boekebedryf

Op Sondag, 23 April 2017, is Wêreld-boeke- en kopieregdag gevier. Hierdie UNESCO-inisiatief is gemik op die viering en bevordering van lees en die outeursregstelsel wat die uitgewersbedryf onderlê. Dit is nie toevallig dat dié twee dinge saam gevier word nie. Sinvolle outeursregwetgewing, en die effektiewe toepassing daarvan, is van sentrale belang vir die gesonde funksionering van die uitgewersbedryf, ’n bedryf wat toegespits is op die maak van boeke en die kweek van ’n sterk leeskultuur. Tog haal outeursreg tipies nie die slagspreuke of hutsmerke wat met die viering van dié dag gepaardgaan nie. Hierdie jaar was nie anders nie. Met groot veranderinge aan Suid-Afrika se Wet op Outeursreg in die pyplyn, is dit egter hierdie keer veral die moeite werd om ook by die belang van outeursreg in die boekebedryf stil te staan. Wat hier volg, is ’n kykie na die basiese beweegrede vir outeursreg, die stand van sake wat outeursreg betref en die uitdagings wat dit in die gesig staar.

[…]

Lees verder op LitNet: http://www.litnet.co.za/die-belang-van-outeursreg-die-boekebedryf/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s